Przenośny biznes

Mieszkasz w miejscowości turystycznej? Prowadzisz małą gastronomię? Czy Twój biznes przynosi zyski przez okrągły rok, czy tylko w okresie wakacyjnym? A może chciałbyś czasami móc prowadzić swój bufet w różnych miejscach – w zależności od sezonu turystycznego?

 

Pawilony handloweJeśli Twoja odpowiedź na powyższe pytania jest twierdząca, to mam dla Ciebie interesujące rozwiązanie. I od razu uprzedzę twoje pytanie – nie, nie chodzi o handel obwoźny z poziomu samochodu typu bus. Nowoczesne materiały i technologia pozwoliły na zbudowanie obiektów takich jak pawilony. Pewnie pomyślisz, że pamiętasz budynki tego typu z dawnych lat. Szare, blaszane kontenery. Nic podobnego! Współczesne pawilony gastronomiczne to bardzo estetyczne budynki. Oprócz tego posiadają budowę modułową, co pozwala na ich dowolną konfigurację. Niewątpliwymi zaletami pawilonów są niskie koszty, krótki czas montażu oraz możliwość przewiezienia w dowolne miejsce – idealnie nadają się jako pawilony handlowe. Ktoś mógłby powiedzieć, że i tak opcja kupna busa gastronomicznego jest lepsza. Może dla budki z hot dogami tak, ale jeśli Twój lokal serwuje trochę bardziej wyszukane potrawy, to bez pełnowymiarowej kuchni ani rusz. Ponadto pawilon może również posiadać część wydzieloną dla gości, gdzie mogą usiąść i w spokoju zjeść serwowane potrawy. Nie skazujemy zatem naszych klientów na jedzenie pod przysłowiową chmurką. Absolutnie nie jestem przeciwnikiem samochodów serwujących przekąski typu fast food. Chcę tylko pokazać inną opcję osobom, które prowadzą małą działalność gastronomiczną i nie chcą być na stałe przykute do danej lokalizacji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *